Laatste Nieuws

5 Redenen waarom u een huis in de Jalon-vallei zou moeten overwegen November 08, 2023

LOCATIE

Gelegen in het binnenland van de kustplaatsen Denia, Javea en Moraira, is de Jalon Vallei perfect gelegen op slechts een uur van de steden Alicante en Valencia, en twintig minuten van Denia met toegang tot de veerboot naar de Balearen.

Nu de gebieden aan de Costa Blanca wat voller en overbevolkter worden, trekt de Jalon Vallei een veeleisender bezoeker en bewoner aan die meer houdt van het landelijke gevoel, omringd door een prachtig landschap.

KLIMAAT

De noordelijke Costa Blanca heeft hetzelfde bevoorrechte klimaat als Californië, Zuid-Afrika en Zuid-Australië met gemiddelde temperaturen van 25ºC in augustus tot 12ºC in januari en gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar, waardoor het een perfecte plek is om een huis te kopen voor permanente bewoning of vakantie. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de Costa Blanca een van de gezondste plekken op aarde. Een evenwichtig microklimaat - zonnige dagen, aangename temperaturen en geografische ligging behoren tot de belangrijkste factoren die bijdragen aan de levenskwaliteit in deze regio.

STRANDEN MET BLAUWE VLAG

Er is meer dan 200 km strand aan de Costa Blanca en een groot aantal van deze stranden met een blauwe vlag ligt op 20 tot 25 minuten rijden. Er zijn maar liefst 74 stranden met een blauwe vlag in de hele provincie Alicante.

Om de Blauwe Vlag-status te krijgen, moet een strand aan bepaalde criteria voldoen:

Milieu-informatie en -educatie.
Waterkwaliteit.
Milieubeheer
Veiligheid en diensten.

GEZONDHEIDSZORG

Hopelijk heb je het nooit nodig, maar mocht je in Spanje iets overkomen, dan is het goed om te weten dat de Spaanse gezondheidszorg een van de beste van Europa is. De Wereldgezondheidsorganisatie rangschikt Spanje zelfs als het achtste (2022) beste land ter wereld op het gebied van gezondheidszorg.

BETAALBARE KOSTEN VAN LEVENSONDERHOUD

De kosten van levensonderhoud in Spanje zijn lager dan in Noord-Europese landen. In de Jalon Vallei kun je nog steeds een 3-gangen menu del dia eten voor €12, de jaarlijkse onroerendgoedbelasting is minder dan €500, en eten en wijn zijn aanzienlijk goedkoper!

Er is geen betere tijd om te beginnen met uw zoektocht naar een huis te koop in de Jalon Vallei, bel het team van Premier Villas in Jalon, wij helpen mensen al sinds 2004 met het vinden van hun droomhuis te koop in Spanje.

Halloween in Jalon 2023 Oktober 25, 2023

Dit jaar wordt een speciaal jaar in Jalon zoals we vieren met de Festeors van Jalon 2024

Kom langs om de festiviteiten te bekijken en mee te doen

Gestionar consentimiento