Premier's stap voor stap gids voor het kopen van uw huis in Spanje

Zodra u uw ideale woning heeft gekozen, zal Premier Villas u helpen bij het onderhandelen over een overeengekomen aankoopprijs. Daarna moet u de woning reserveren met een reserveringsaanbetaling om de woning van de markt te halen en de prijs voor zowel de koper als de verkoper vast te zetten.

 

Het bedrag van de aanbetaling hangt af van de prijs van de woning, maar is ofwel €3000 of €5000. Dit geld wordt niet overhandigd aan de koper. Dit geld wordt pas aan de verkoper overhandigd als alle wettelijke zoekopdrachten zijn bevestigd.

 

Zodra de aanbetaling is gedaan, zal je advocaat beginnen met de wettelijke zoekopdrachten naar de woning.  We raden ten zeerste aan om een geregistreerde advocaat in de arm te nemen, die in het gebied woont waar je gaat kopen.  Dit betekent dat ze bekend zijn met alle plaatselijke voorschriften van het gemeentehuis en je dienovereenkomstig kunnen adviseren. Het is heel belangrijk als je in Spanje gaat kopen om een advocaat te gebruiken in plaats van een Gestor. Zij begeleiden je veilig door de hele procedure en zijn beschermd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Zodra alle zoekopdrachten naar tevredenheid van je advocaat zijn afgerond, wordt er een wettelijk bindend koopcontract opgesteld dat door beide partijen wordt ondertekend. Zodra dit is ondertekend, wordt de aanbetaling gedaan tot 10% van de overeengekomen aankoopprijs. Deze wordt dan aan de verkoper gegeven. In dit stadium wordt de datum voor de notaris vastgesteld. De koper en verkoper kiezen de datum in onderling overleg, dit kan direct of later zijn. De notarisdatum is vast, maar kan in overleg worden verschoven; als de koper niet komt opdagen voor de notarisdatum, verliest hij zijn 10%, als de verkoper niet komt opdagen, moet hij de 10% plus nog eens 10% terugbetalen. Er wordt een dagelijkse boete in rekening gebracht totdat het geld is betaald.

 

Notaris. Op de dag van de notaris zal je advocaat je vergezellen of je vertegenwoordigen als er een POA is geregeld. De notaris dient als wettelijke bevestiging van de eigendomsoverdracht van het onroerend goed van de verkoper aan de koper en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten in orde zijn en dat het onroerend goed wordt verkocht in overeenstemming met alle relevante regels en wetten.  Tijdens de notaris zullen de verkoper en de koper de koop ondertekenen. Zodra het contract is ondertekend en de resterende 90% van de aankoopprijs is betaald, is de woning van jou. Je moet je paspoort meenemen op de dag van de voltooiing; de notaris heeft al je andere papierwerk.

 

Vergeet niet om ongeveer 12,5% van de aankoopprijs toe te voegen voor aankoopkosten.

 

Om een huis te kopen in Spanje heb je een NIE nummer nodig. Het NIE-nummer is een persoonlijk, uniek en exclusief nummer dat wordt toegekend aan buitenlanders die om economische, professionele of sociale redenen activiteiten verrichten die verband houden met Spanje en die zich in dit land moeten kunnen identificeren. Er zijn verschillende manieren om het NIE nummer te verkrijgen: een afspraak maken op een bepaald politiebureau, uw wettelijke vertegenwoordiger vragen om u te helpen het nummer te verkrijgen of als alternatief kunt u gebruik maken van de Spaanse ambassade of een regionaal consulaat in uw eigen land.

 

Disclaimer:

Deze informatie is niet bedoeld als enige leidraad bij het overwegen van de aankoop van een woning. Premier Villas raadt potentiële kopers altijd aan om lokaal onafhankelijk juridisch en financieel advies in te winnen in alle stadia in Spanje.

Vul het onderstaande formulier in om meer informatie te ontvangen over interessante woningen.

 

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento